Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Frakt av Lithiumbatterier

På grunn av økende sikkerhetshensyn iverksatt av luftfartsmyndighetene, har ICAO / IATA sine regelverk rundt transport av lithium batterier blitt skjerpet inn. Flyselskaper må etterfølge disse kravene, og derfor har kontroller rundt dette blitt strengere.

Trygg og sikker frakt av slike batterier ved flytransport og etterfølgelse av ICAO / IATA-regelverkene er avsenders hele og fulle ansvar. På bakgrunn av dette har IATA utarbeidet en guide for å hjelpe avsendere med å forstå og oppfylle disse kravene.

Sendinger som inneholder lithiumbatterier, som krever at sendingen er merket med en lithiumbatteri-label, må sendes på et kundenummer som er godkjent for dette.

Lithiummetallbatterier pakket i henhold til Section II av Packing Instruction 968 (løse / bulksending av lithiummetalbatterier) er forbudt i DHL Express Time Definite Network.

Lithiumionbatterier pakket i henhold til Section II av Packing Instruction 965 er forbudt som frakt ombord passasjerfly. DHL Express tilbyr en begrenset leveringsservice på disse.

Viktig!

 Lithiumbatterier som man vet er eller antar er defekte eller ødelagte representerer en høy sikkerhetsrisiko for personell og eiendom, og er ikke tillatt i fly under noen omstendigheter.
 Når det er kjent eller man har mistanke om at et defekt eller ødelagt Lithiumbatteri er inni en bærbar pc, mobiltelefon eller annen enhet, må betteriet fjernes før DHL kan godta forsendelsen.