Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Drivstofftillegg

Endringer i drivstoffprisene har ført til økte samlede kostnader for transportnæringen. Dette nødvendiggjør et variabelt drivstofftillegg som kan justeres i tråd med utviklingen i drivstoffpriser.

Drivstofftillegget for internasjonale og innenlands Time Definite tjenestene vil være basert på månedlige gjennomsnittlige spotpriser for US Golf CoastExternal Link / New Window (USGC) jetfuel, som rapportert av US Department of Energy.
Drivstofftillegget for internasjonale Day Definite tjenester vil være basert på den mest passende nasjonale måling av dieselpriser. Tillegget vil være knyttet til konsumerprisen i NOK for diesel medberegnet skatter og avgifter. I Europa er dette målt av European Commission Directorate General for Energy and transport og publisert i Oil BulletinExternal Link / New Window.
Prisene i indeksen vil være to mnd på etterskudd. For eksempel er den månedlige gjennomsnittsprisen for drivstoff i januar brukt til å bestemme gjeldende gebyr for mars. Dette grunnet dato for utgivelse av spottprisene.


DHL forbeholder seg retten å justere drivstofftabellen uten forvarsel. Både mengde og varighet av tillegget bestemmes av DHL Express.